gallery/logogos

Meer dan 20 jaar ervaring heb ik met transcriptie: het uitwerken van gesproken tekst tot geschreven tekst.

Dit uitwerken kan op twee verschillende manieren:

Letterlijk
Bij een letterlijke transcriptie worden bij het uittypen van de audio alle stopwoorden, herhalingen, haperingen en/of versprekingen verwerkt in de tekst. Letterlijk transcriberen kan worden gebruikt door kwalitatieve onderzoekers die de intonatie van een respondent dienen te interpreteren. Denk hierbij aan psychologisch of juridisch onderzoek.

Woordelijk
Bij een woordelijke transcriptie worden de stopwoorden, herhalingen, haperingen en/of versprekingen niet meegenomen. Woordelijk transcriberen is zeer geschikt voor kwalitatief onderzoek, tenzij de intonatie van de sprekers geïnterpreteerd dient te worden. Voor scripties, promotieonderzoeken en onderzoeken in de interne organisatie is deze vorm van transcriptie dan ook de meest aantrekkelijke manier.

 

Verder kan het uitwerken van gesproken tekst ook voorkomen bij het uitwerken van een interview. Misschien vind je het als jurist of advocaat fijn om je brieven en processtukken in te spreken. Als schrijver kun je ook (een deel van) je manuscript inspreken. Er zijn heel veel mogelijkheden.
 

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.